Poslovni plan

 Naslovnica / Usluge / Poslovni plan

Poslovni plan! Pronađite vaš okvir za poslovni plan!

Bilo da se radi na početku poslovanja kao provjera poslovnog koncepta ili kao upravljanje već postavljenim poslovnim pocesima, poslovno planiranje je jedan od bitnih procesa unutar svake uspješne tvrtke. iCFO tim daje veliki naglasak na financijski koncept poslovnog planiranja i pomaže poduzetnicima u razvoju i nadzoru poslovanja. Izrada poslovnog plana tvrtke prilagođava se zahtjevima korisnika poslovnog plana.

Koji su elmenti poslovnog plana?

 • Strategija

  Način na koji radite stvara razliku uspješnih od neuspješnih.

 • Operativni procesi

  Jedna gora stvar od loše ideje je loša implementacija sjajne ideje. pravovremeni i optimalni operativni procesi su preduvjet uspjeha.

 • Mogućnost financiranja

  Kako financirati rast poduzeća? Možete li dobiti kreditna sredstva za financiranje? Mi znamo koji su preduvjeti!

 • Analiza mogućnosti i rizika

  Potrebno je znati u kojem okruženju posluje da bi znali svoje prednosti i nedostatke. Procijenite rizik poslovnog pothata

 • Proizvodi i usluge

  Znate li koliko morate prodati pojedinih grupa proizvoda i usluga da bi pokrili imali pozitivan rezultat? Mi znamo!

 • Financijske projekcije

  Dobar plan mora biti mjerljiv, i zato ćemo napraviti financijsku projekciju vašeg poslovanja sukladno poslovnoj praksi.

 • Tehnologija

  Uskladiti tehnološke procese sa poslovnim je bitan element uspjeha.

 • Marketing

  Imate milijun načina kako potrošiti budžet da bi kupci znali za vaše proizvode. Jedan je optimalni miks!

 • Definiranje ciljeva

  Znate li što želite postignuti u sljedećih 3-5 godina?. Mi vam možemo pomoći da to i ostvarite. Pokazat ćemo vam put kojim ćete doći do cilja.

Što mi radimo? 

Poslovno planiranje zahtjeva više različitih ekonomskih znanja, te jedinstvena iskustva u planiranju u različitim industrijama
 • Analiza postojećeg poslovanja

  Analiziramo vaše poslovne i financijske rezultate poslovanja kako bi odredili mogućnosti financiranja i razvoja poslovanja.

 • Izrada dokumentacije

  Izrada jedinstvenog poslovnog, operativnog i financijskog plana za sljedećih 5-10 godina prilagođeno vašem poslovanju.

 • Zastupanje

  Zastupanje vaše poslovnog plana pred financijskim institucijama, investitorima i drugim korisnicima poslovnog plana.

 • Vođenje procesa planiranja

  Kompletno preuzimamo koordinaciju procesa poslovnog planiranja i izradu dokumentacije

 • Edukacija

  Prijenos znanja na klijenta je ključan u realizaciji poslovnih ciljeva.

 • Nadzor i praćenje procesa

  Nadzor i praćenje procesa nakon završetka procesa planiranja. Praćenje ciljeva profitabilnosti i likvidnosti poslovanja.

Zašto je potreban poslovni plan? 

Zavisno od stupnja razvoja  i potreba poduzeća, namjena korištenja poslovnog plana je različita.

 • Startup tvrtke

  Provjera poslovnog koncepta, analiza mogućnosti i rizika, kao i struktura financiranja su najvažniji elementi planiranja start-up projekata.

 • EU fondovi

  Ukoliko se želite prijaviti za dobivanje bespovratnih poticaja iz državnih i EU fondova, potreban vam je jasan poslovni plan.

 • Širenje poslovanja

  Tvrtkama koje šire svoje poslovanje, potreban je poslovni plan kako bi upravljali sa procesom investiranja i uvođenjem novih proizvoda .

 • Podizanje efikasnosti

  Poslovni plan može unaprijediti vaše upravljanje profitabilnošću i likvidnošću poduzeća kroz postavljanje poslovne matrice ciljeva.

 • Financiranje poslovanja

  Poslovni plan je potreban kod aplikacija za financiranje putem kreditnih linija HBORa, lokalnih banaka i privatnih investitora.

 • Prodaja udjela

  Vrijednost poduzeća se procjenjuje kroz elemente poslovnog plana za naredna razdoblja poslovanja. Poslovni plan vam može odrediti pregovaračku cijenu za vaše poslovne udjele.


iCFO tim ima iskustvo u izradi poslovnih planova iz različitih industrija.

Trgovina na malo i veliko, proizvodnja proizvoda od metala, poljoprivreda, turizam, energetika, tisak i druge industrije.Povezane usluge


Privatni poduzetnici, javne tvrtke i institucije, građanske udruge i slične organizacije imaju priliku iskoristiti bespovratna sredstva za financiranje prihvatljivih projekata kroz javne natječaje u Republici Hrvatskoj ili u Briselu direktno.

Investicijska studija je osnovni dokument kojim analiziramo određenje mogućnosti ulaganja u pojedinačne projekte koji su značajni za daljnji tok poslovanja. Investicijskom studijom obuhvaćamo sve bitne pretpostavke kojom bi zaključili da investitor posjeduje resurse i vještine za provedbu projekta, adekvatno financiranje, dugoročnu održivost projekta uz zadovoljavajuću profitabilnost. .

Imate planove za širenje poslovanja ili želite optimizirati financiranje kako bi došli do bolje likvidnosti? Prepustite upravljanje financiranjem iCFO timu. iskusni tim profesionalaca može u kratkom vremenskom roku preuzeti ulogu "direktora financija" na određeno vrijeme i zastupati vas u procesima upravljanja financiranjem vaših poslovnih poduhvata sa fokusom na likvidnost i operacionalizaciju troškova financiranja.

Tradicionalni poslovni planovi imaju manjkavost definiranja poslovnog modela poslovanja. Poslovni modeli koji su bili desetljećima primjeri načina poslovanja više nisu održivi. Pronalazak novih poslovnih modela je imperativ održavanja kontunuiteta poslovanja, a za startup poslove je osnovni alat koji moraju provjeriti svoju poslovnu ideju..

iCFO360 mreža

ICFO je konzultantska mreža poslovnih savjetnika koja pruža kvalitetne usluge malim i srednjim poduzećima u stvaranju boljeg poslovanja.


Više