Izračun vrijednosti tvrtke

 Naslovnica / Usluge / Izračun vrijednosti tvrtke
iCFO360

Upravljanje vrijednošču tvrtke! Saznajte koliko vaše poslovanje vrijedi, te kako ga povećati!

Koliko puta ste htjeli saznati koliko vrijedi vaš dugogodišnji trud koji je uložen u poslovanje vaše tvrtke? Znate li kako povećati tu vrijednost tvrtke i ostvariti sigurno kontinuirano poslovanje koje vrijedi više nego sad?. Mi znamo! 

Što sve obuhvaća proces upravljanja vrijednošču tvrtke?

 • Analiza postojećeg poslovanja

  Analiziramo vaše postojeće poslovanje kroz 10 osnovnih elemenata uspješnosti poslovanja, te predlažemo aktivnosti za unapređenje.

 • Trenutna fer vrijednost tvrtke

  Izračun trenutne fer vrijednosti tvrtke putem DCF modela, tržišnih uvjeta i ocjena analize 10 osnovnih komponenti uspješnosti poslovanja.

 • Analiza mogućnosti i rizika

  Potrebno je znati u kojem okruženju poslujete da bi znali svoje prednosti i nedostatke trenutnog tržišta i mogućnosti komplementarnih tržišta. Pretvorite nesigurnost u klakulirani rizik poslovanja.

 • Planiranje aktivnosti i ciljeva

  Znate li što trebate postignuti u sljedećih 3-5 godina? Temeljem našeg prijedloga unapređenja iz analize 10 elemenata poslovanja, izrađujemo plan operativnih ciljeva i aktivnosti.

 • Ciljana buduća fer vrijednost

  Izrađujemo financijski plan i provedbene aktivnosti koje će dovesti do buduće fer vrijednosti tvrtke.

 • Optimalno financiranje

  Predlažemo optimalnu strukturu financiranja projekta sukladno postojećem poslovanju poduzetnika i vrsti projekta koji se razmatra.

 • Pregled poslovnog modela

  Analiziramo vaš trenutni poslovni model, te predlažemo poboljšanja.


 • Savjetovanje u provedbi aktivnosti

  Aktivno sudjelujemo u savjetovanju i implementaciji dogovorenih aktivnosti na mjesečnoj ili kvartalnoj razini!

 • Izvještavanje

  Periodično izvještavanje o napretku implementacije projekta.

Što mi radimo? 

Upravljanje vrijednošču tvrtke zahtjeva više različitih ekonomskih znanja, te jedinstvena iskustva u savjetovanju u različitim poslovnim industrijama

 • Analiza postojećeg poslovanja

  Analiziramo vaše trenutne operativne i financijske rezultate poslovanja, kao i kretanje tržišta, kako bi odredili mogućnosti razvoja poslovanja.

 • Elaborat o upravljanju vrijednošču

  Izrađujemo poslovni elaborat o trenutnoj slici poslovanja, područjima poslovanja koja se nužno moraju unaprijediti, te aktivnostima koje se moraju poduzeti kako bi povećali vrijednost tvrtke.

 • Izračun vrijednosti tvrtke

  Prezentiramo vam trenutnu vrijednost tvrtke, te potencijalnu vrijednost koju tvrtka može ostvariti u sljedećih 5 god..

 • Izračun vrijednosti tvrtke

  Nakon kompletne analize poslovanja, savjetujemo vas o upravljanju vrijednošču tvrtke.

 • Edukacija

  Prijenos znanja na klijenta je ključan u realizaciji poslovnih ciljeva.

 • Nadzor i praćenje procesa

  Nadzor i praćenje procesa tijekom i nakon završetka procesa implementacije. Praćenje osnovnih ciljeva projekta.

Kome je namjenjena usluga upravljanja financiranjem? 

Zavisno od veličine projekta, načina financiranja i očekivanih učinaka na poslovanje, namjena usluge je različita.

 • Startup tvrtke

  Financiranje startup projekata zna biti težak posao. Vjerujemo da Vam možemo pomoći u strukturiranju financiranja sukladno vašem stupnju razvoja i potrebama.

 • EU fondovi

  Tvrtke koje žele iskoristiti sredstva iz EU fondova kako bi financirali projekte.

 • Tvrtke u usponu

  Tvrtkama koje šire svoje poslovanje, potreban je svjež kapital kako bi financirali u obrtni kapital ili dugotrajnu imovinu.

 • Refinanciranje

  Poduzetnici koji žele refinancirati svoje financijske obveze radi optimizacije profitabilnosti i likvidnosti poslovanja.

 • Investitori

  investitori koji ulažu u prihvatljive projekte trebaju partnera u vođenju i kontrolu financiranja.

 • Vlasnici podružnica i franšiza

  Kontrola procesa financiranja i korištenja resursa u tvrtki vlasnika.


iCFO tim ima iskustvo u savjetovanju klijenata iz različitih industrija.

Trgovina na malo i veliko, proizvodnja proizvoda od metala, poljoprivreda, turizam, energetika, informatika, tisak i druge industrije.Povezane usluge


Privatni poduzetnici, javne tvrtke i institucije, građanske udruge i slične organizacije imaju priliku iskoristiti bespovratna sredstva za financiranje prihvatljivih projekata kroz javne natječaje u Republici Hrvatskoj ili u Briselu direktno.

Investicijska studija je osnovni dokument kojim analiziramo određenje mogućnosti ulaganja u pojedinačne projekte koji su značajni za daljnji tok poslovanja. Investicijskom studijom obuhvaćamo sve bitne pretpostavke kojom bi zaključili da investitor posjeduje resurse i vještine za provedbu projekta, adekvatno financiranje, dugoročnu održivost projekta uz zadovoljavajuću profitabilnost. .

Bilo da se radi na početku poslovanja kao provjera poslovnog koncepta ili kao upravljanje već postavljenim poslovnim procesima, poslovno planiranje je jedan od bitnih procesa unutar svake uspješne tvrtke. iCFO tim daje veliki naglasak na financijski koncept poslovnog planiranja i pomaže poduzetnicima u razvoju i nadzoru poslovanja. Izrada poslovnog plana tvrtke prilagođava se zahtjevima korisnika poslovnog plana.

Tradicionalni poslovni planovi imaju manjkavost definiranja poslovnog modela poslovanja. Poslovni modeli koji su bili desetljećima primjeri načina poslovanja više nisu održivi. Pronalazak novih poslovnih modela je imperativ održavanja kontunuiteta poslovanja, a za startup poslove je osnovni alat koji moraju provjeriti svoju poslovnu ideju..

iCFO360 mreža

ICFO je konzultantska mreža poslovnih savjetnika koja pruža kvalitetne usluge malim i srednjim poduzećima u stvaranju boljeg poslovanja.


Više